Baia Mare: Când are loc prima ediție a Festivalului Concurs ”Taragotul Maramureșean”

Reclame home 1
Reclame home 1

Ansamblul Folcloric National „Transilvania”, instituție de cultură și artă a județului Maramureș, organizează duminică, 26 martie, la Colegiul de Arte Baia Mare, ediția I a Festivalului Concurs ”Taragotul Maramureșean”, un eveniment prin care se propune promovarea și valorificarea muzicii folclorice intrepretată cu măiestrie la acest instrument.

Festivalul va cuprinde și un recital la taragot susținut de Dumitru Dobrican și Mihai Pop. Invitat special – Alexandru Pop.

”Imboldul de a organiza acest Festival Concurs a fost acela de a aduce un omagiu virtuoșilor TARAGOTIȘTI ai Maramureșului, care au dus faima acestui instrument în toată lumea. Președintele Festivalului va fi Maestrul Dumitru Dobrican a cărui viață se împletește de peste o jumătate de veac cu ISTORIA Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, dar și cu istoria acestui instrument de mare valoare muzicală.

Festivalul se adresează instrumentiștilor #taragotiști, care vor prezenta în concurs 2 cântece, unul ritmat și o doină sau o baladă. Nu se impune limită de vârstă. Preselecția va fi online și va avea loc în data de 20 Martie de la ora 12:00. Doritorii vor completa Fișa de înscriere și își vor însuși Regulamentul concursului”, transmite Ansamblul Folcloric National „Transilvania”.

Preț bilet 20 lei. Acestea se pot achiziționa de la sediul Ansamblului de pe bld. Traian, nr.8., între orele 9.00-18.00.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole