Elevi si politisti din Baia Mare, intalnire pe tema sigurantei pe internet

Reclame home 1
Reclame home 1

Protejeaza-si viata online! Nu te expune si nu trimite fotografii compromitatoare! Daca ti se intampla sa fii santajat, amenintat, intrerupe comunicarea!

Salveaza mesajele si capturile de ecran! Ele sunt folosite de politisti in probarea activitatii infractionale!
Cere ajutor!

Majoritatea tinerilor reusesc, uneori, sa faca in mediul online ceea ce nu reusesc in viata reala. Depasirea pragului inhibitiilor, mesajele pe care le transmit sau fotografiile in care apar in ipostaze indecente ii pot transforma in scurt timp in victime.

Cine se poate ascunde in spatele monitorului sau ecranului? Persoanele online nu sunt intotdeauna ceea ce pretind ca sunt! Prietenii virtuali pot avea intentii ascunse si dincolo de cuvintele de apreciere pe care le tasteaza isi urmaresc scopul: de a obtine bani sau materiale video cu continut sexual explicit, cu care santajeaza ulterior victimele.

Infractiunile ce deriva din aceste demersuri si carora le pot cadea usor victime, chiar si cei mai experimentati tineri, sunt santajul, amenintarea si hartuirea, iar cei care le comit isi pot pierde libertatea.

Despre toate aceste aspecte, au discutat azi, politistii specializati in analiza si prevenirea criminalitatii, cu elevi de gimnaziu si liceu de la trei unitati de invatamant din Baia Mare: Scoala Gimnaziala „Dimitrie Cantemir”, Scoala Gimnaziala „Avram Iancu” si Colegiului Tehnic „C.D. Nenitescu”. Intalnirile de azi nu au fost intamplatoare: in fiecare an, ziua de 11 februarie este dedicata sigurantei pe internet, insa activitatile pentru informarea tinerilor cu privire la pericolele care se pot ascunde in mediul online vor fi continuate pe parcursul intregii saptamani.

Informatii furnizate de IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2