Baia Mare: Societatea DRUSAL face dezinfecția bulevardelor și a cartierelor cu hipoclorit. Ghenele de gunoi sunt și ele dezinfectate (FOTO)

Societatea DRUSAL execută lucrări de curățenie și dezinfecție pe principalele bulevarde din Baia Mare, dar și în cartiere. Mihai Apan, șeful companiei, spune că în fiecare zi mașinile cu spălare sub presiune curăță principalele aretere de circulație atât cu detergenți, cât și cu hipoclorit. Din păcate, soluția cu cloramină lipsește…

Mihai Apan, director executiv DRUSAL: ”Facem dezinfecția pe principalele bulevarde, in zona centrală, dar și in cartiere. Problema cea mai mare este lipsa acelei solutii pentru dezinfecție de care noi avem nevoie la scară industrială. Ni s-a comunicat de la Primăria Baia Mare că o vom primi, cel mai probabil în perioada imediat următoare. Deocamdată folosim hipoclorit.”

In ceea ce privește dezinfecția în cartiere, aceasta se realizează o data pe săptămână.

Mihai Apan: ”Zilnic parcurgem câte trei cartiere și astfel, în cinci zile, reusim să acoperim orașul. Vreau sa vă mai spun că mașinile care transportă gunoiul menajer sunt spălate și dezinfectate după fiecare cursă. Tot spălate și dezinfectate sunt și containerele după ce sunt golite. Singurul lucru pe care nu avem voie să-l facem este acela de a prelua gunoaiele menajere de la centrele de carantinare deoarece acestea sunt ridicate de o firmă specializată și autorizată, care le neutralizează prin incinerare.”

Apan a mai precizat faptul că inclusiv gangurile, din ansamblul clădirilor sau dintre blocuri, sunt curățate și dezinfectate. Totodată dezinfecția trotuarelor nu intră în atribuțiile Societății DRUSAL.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. Aurora

    Nici pe Bulevardul București nu se realizează dezinfecția deși este un bulevard intens circulat.Mai vreau sa semnalizeze un lucru foarte important,circulația autoturismelor particulare este și în aceasta perioada foarte mare,mă întreb oare tori acești a au probleme urgente de sticla necesitate?de ce nu sunt filtre de politie sa vedifice acest lucru și sa ia masurile necesare,pt noi care suntem de bun simt și stăm izolați în casa este frustrat sa vezi ca alții se plimba în voie și mai grav persoanele în vârstă după ora 11 și unele și chiar mai repede stau frumos la soare pe bancuta (în zona semiluna este plin de acestia).Sper din suflet sa se sesizeze cineva și sa ia masuri în acest sens.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1