BINE DE ȘTIUT – Vaccinul anti-HPV este disponibil la medicii de familie și la Direcția de Sănătate Publică

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La data de 30 iunie 2022, potrivit datelor furnizate de către Ministerul Sănătății, erau disponibile în cabinetele medicilor de familie și în stocul direcțiilor de sănătate publică un număr de 56.841 doze de vaccin. Oficialii MS spun că în primele 6 luni ale acestui an au fost utilizate nu mai puțin de 52.066 de doze de vaccin împotriva HPV, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății.

„Pentru imunizarea persoanelor de până la 14 ani sunt necesare două doze, iar pentru cele ce depășesc această vârstă câte trei doze. Reamintim că vaccinarea împotriva HPV este gratuită și se realizează în cabinetele medicilor de familie, la fetele cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, pe baza solicitărilor depuse. Cererile sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare, iar trimestrial se solicită direcţiei de sănătate publică teritoriale numărul de doze de vaccin necesare pentru imunizare.

În perioada 1 ianuarie 2022 – 31 iulie 2022, au fost înregistrate la cabinetele medicilor de familie un număr de 30.201 solicitări de vaccinare (16.545 solicitări la vaccinarea anti HPV pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 – 14 ani și 13.665  solicitări la vaccinarea anti HPV pentru fetele între 15-18 ani), conform Raportului privind vaccinarea anti – HPV realizat de către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile”, arată MS.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole