Bode: Romania a inregistrat claim-uri de 2,2 miliarde de euro; nu gresesc cand spun ca asta e taxa pe prostie

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat vineri, la Ungheni, ca Romania, din 2007 pana astazi, a inregistrat revendicari de 2,2 miliarde de euro, cu care s-ar fi putut construi kilometri de autostrazi si ca nu greseste daca afirma ca aceasta este o taxa pe prostie, scrie Agerpres.

„Romania, din 2007 pana astazi, a inregistrat claim-uri, revendicari, de 2,2 miliarde de euro pe feroviar si pe rutier! Ne putem imagina cati kilometri de autostrada puteam realiza noi cu 2,2 miliarde de euro? Nu contest, in acest domeniu sunt revendicari, este firesc, in toata lumea e asa, dar 2,2 miliarde de euro cred ca nu gresesc cand spun ca asta e taxa pe prostie, ca sa nu spun ca e altceva. La dimensiunea asta au ajuns claim-urile in Romania in 12 ani”, a spus Lucian Bode, in cadrul unei intalniri cu constructorii unor loturi de autostrada si cu furnizorii acestora.

Constructorii si furnizorii au aratat, in timpul discutiei, ca s-a vazut ce au insemnat acele revendicari din urma cu 5 ani si la ce valori s-a ajuns, dar daca problemele financiare ar fi rezolvate in timpul contractului, nu ar mai fi nevoie de ele. Acestia au spus ca revendicarile sunt litigii comerciale care vizeaza despagubiri ce au aparut din vina statului roman, nu a constructorilor.

„Aceste revendicari sa se si plateasca, sa se faca plata in timpul executiei lucrarilor. Cu acesti bani nu ar trebui sa mai ajungem sa avem intarzieri la plata subcontractorilor, furnizorilor, si sa nu poti sa tii ritmul lucrarilor”, au concluzionat antreprenorii.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole