Bugetare participativă: Primăria Sighetu Marmației va finanța trei proiecte propuse de sigheteni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primăria Sighetu Marmației a anunțat că au fost selectate proiectele câștigătoare depuse în cadrul programului de Bugetare participativă, care vor beneficia de finanțare din bugetul local.

”Conform HCL nr. 65/2021 privind aprobarea proiectului ”Bugetare participativă în Municipiul Sighetu Marmației”, a fost aprobată implementarea acestuia începând cu exercițiul bugetar aferent anului 2021. Prin HCL nr. 71/2021 privind aprobarea constituirii Comisiei de evaluare a proiectelor depuse în cadrul procesului de bugetare participativă, s-a stabilit Comisia de evaluare a proiectelor depuse, aceasta fiind formată din șapte reprezentanți ai Consiliului local, cinci funcţionari din compartimentele de specialitate ale Primăriei Sighetu Marmației și un reprezentant din partea Serviciului de gospodărire Urbana”, menționează municipaliatea sigheteană.

În total au fost depuse 11 proiecte, iar în urma selecției, Comisia a desemnat trei proiecte câştigătoare:

1. “Aleea ta” – proiect depus de Asociația SZMISZ, prin care se doreşte amenajarea unei alei terapeutice în parcul „Grădina Morii”, care să ajute la prevenirea dezvoltării deformărilor tip platfus şi ale coloanei vertebrale, precum şi a problemelor ortopedice. Asociaţia SZMISZ va asigura prin voluntarii proprii implicarea în toate etapele proiectului.

2. “Adu-mi joaca în copilăria mea” – proiect depus de Asociația ”Copii independenţi”, are ca obiectiv amenajarea unui loc de joacă sigur și atractiv pentru cei 210 copii care frecventează această grădiniță. Asociația ”Copii independenţi” va întocmi întreaga documentație necesară implementării acestui proiect, va supraveghea realizarea lucrărilor, instalarea echipamentelor de joacă de către o echipă autorizată ISCIR. Va participa de asemenea prin acțiuni de voluntariat la înlăturarea echipamentelor de joacă depășite, nivelarea terenului, pregătirea terenului pentru montarea noilor aparate de joacă.

3. “Completare asfalt curtea Şcolii Gimnaziale “Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” – proiect depus de Asociația de părinți ai Școlii gimnaziale ”Ioan Mihalyi de Apșa” din Sighetu Marmaţiei, care vizează amenajarea curţii unităţii de învăţământ, oferind elevilor şi cadrelor didactice un spaţiu outdoor adecvat şi sigur pentru desfăşurarea orelor de educaţie fizică şi sport, pentru activităţi extraşcolare şi pentru activităţile din timpul recreaţiilor.

”Suma aprobată pentru „Bugetarea participativă în Sighetu Marmației” este de 200.000 lei, iar suma maximă alocată unui proiect este de 60.000 lei.

Proiectele desemnate câştigătoare de către Comisia de analiză, urmează să fie prezentate spre aprobare Consiliului local, care se va întruni în şedinţă ordinară joi 28 octombrie 2021”, mai arată Primăria Sighetu Marmației.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2