Bulgaria si Romania, primele in UE la cresterea preturilor productiei industriale in luna noiembrie

Preturile produselor care ies pe portile fabricilor au inregistrat, in luna noiembrie 2019, comparativ cu aceeasi perioada din 2018, o scadere de 1% in Uniunea Europeana (UE) si un declin de 1,4% in zona euro, arata datele publicate, luni, de Eurostat, informeaza AGERPRES.

Cu toate acestea, in randul statelor membre, pentru a treia luna consecutiv, cea mai puternica crestere a preturilor productiei industriale in ritm anual s-a inregistrat in Bulgaria, cu un avans de 4%, urmata de Romania, unde preturile productiei industriale s-au majorat cu 3,6%, in ritm anual.

De la o luna la alta, luna noiembrie 2019 comparativ cu luna octombrie 2019, in Romania preturile productiei industriale au inregistrat o crestere de 0,4%, la fel cu cea inregistrata in octombrie comparativ cu septembrie. Comparativ, in Uniunea Europeana preturile productiei industriale au crescut cu 0,1% de la o luna la alta, iar in zona euro au crescut cu 0,2%.

Anterior, Institutul National de Statistica (INS) a dat publicitatii propriile sale estimari care arata ca, in Romania, preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) s-au majorat, in noiembrie, cu 3,4% comparativ cu aceeasi luna din anul precedent, iar de la luna la luna, noiembrie fata de octombrie 2019, acestea au crescut cu 0,3%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1