Bulgaria si Romania, primele in UE la cresterea preturilor productiei industriale in luna noiembrie

Reclame home 1
Reclame home 1

Preturile produselor care ies pe portile fabricilor au inregistrat, in luna noiembrie 2019, comparativ cu aceeasi perioada din 2018, o scadere de 1% in Uniunea Europeana (UE) si un declin de 1,4% in zona euro, arata datele publicate, luni, de Eurostat, informeaza AGERPRES.

Cu toate acestea, in randul statelor membre, pentru a treia luna consecutiv, cea mai puternica crestere a preturilor productiei industriale in ritm anual s-a inregistrat in Bulgaria, cu un avans de 4%, urmata de Romania, unde preturile productiei industriale s-au majorat cu 3,6%, in ritm anual.

De la o luna la alta, luna noiembrie 2019 comparativ cu luna octombrie 2019, in Romania preturile productiei industriale au inregistrat o crestere de 0,4%, la fel cu cea inregistrata in octombrie comparativ cu septembrie. Comparativ, in Uniunea Europeana preturile productiei industriale au crescut cu 0,1% de la o luna la alta, iar in zona euro au crescut cu 0,2%.

Anterior, Institutul National de Statistica (INS) a dat publicitatii propriile sale estimari care arata ca, in Romania, preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) s-au majorat, in noiembrie, cu 3,4% comparativ cu aceeasi luna din anul precedent, iar de la luna la luna, noiembrie fata de octombrie 2019, acestea au crescut cu 0,3%.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole