Ca-n filmele cu copii: Un baiat de 10 ani din Sighetu Marmatiei a alertat politia ca este sechestrat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Miercuri, 14 ianuarie, la ora 10.03, un baiat a alertat politia, prin numarul unic apeluri de urgenta 112, ca a fost sechestrat pe raza municipiului Sighetu Marmatiei.

Apelantul striga dupa ajutor, precizand ca cineva il omoara, apoi a inchis telefonul. Imediat politistii din municipiu au format echipe de cautare si au demarat de urgenta activitatile specifice pentru gasirea si salvarea baiatului, potrivit IPJ.

Politistii l-au cautat pe baiat in mai multe zone de pe raza municipiului. Dupa mai multe incercari de apelare a numarului de telefon de pe care s-a efectuat apelul la 112, nereusite datorita faptului ca telefonul parea inchis, la un moment dat telefonul a sunat, insa persoana care a raspuns nu a rostit nici un cuvant. Intrucat se auzea galagie, politistii au concluzionat ca este posibil ca apelantul sa se afle in incinta unei unitati de invatamant sau intr-un local public.

In mai putin de doua ore politistii l-au gasit pe baiat. Acesta se afla in siguranta, la unitatea scolara unde studiaza, politistii stabilind ca fapta relatata prin apelul de urgenta nu exista. Totodata, s-a stabilit ca dupa ce a efectuat apelul in timpul pauzei, elevul si-a setat telefonul pe mod avion si nu a mai putut fi contactat.

„Baiatul, in varsta de 10 ani, mama acestuia precum si invatatoarea copilului au fost condusi la sediul politiei. Conform prevederilor O.UG. 34/2008 actualizata si Legii nr. 61/1991, politistii au aplicat doua sanctiuni contraventionale, una in valoare de 2000 parintilor si una in valoare de 200 de lei invatatoarei.

Sunati intotdeauna la 112 doar in caz de urgenta! Nu apelati 112 pentru a face glume sau farse! Politistii angrenati in cautarea unor prezumtive victime sunt aceeasi care trebuie sa intervina pentru solutionarea cazurilor reale sesizate! De asemenea, alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 1500 si 5000 de lei”, au declarat reprezentantii IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2