CAT A PRIMIT MARAMUREȘUL – 7,5 miliarde de lei pentru rețelele de distribuție a gazelor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Dezvoltării anunţă repartizarea celor 7,5 miliarde de lei din Programul „Anghel Saligny” pentru reţelele de distribuţie a gazelor naturale. Oficialii de la București spun că au fost finalizate repartizările pe judeţe ale fondurilor disponibile prin Programul naţional de investiţii „Anghel Saligny” pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale.

Datele Ministerului Dezvoltării arată că 65,79 % dintre maramureșeni nu au acces la rețeaua de gaze naturale. Iar acum vorbim de 175.062.828 lei pentru județul Maramureș pentru rețelele de distribuție a gazelor naturale, conform anunțului făcut de către Ministerul Dezvoltării.

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila, a ținut să precizeze că 70% dintre localităţile din România nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale: „Trebuie să asigurăm serviciile publice de bază în cât mai multe localităţi, acesta a fost motivul pentru care Guvernul a creat Programul de investiţii ‘Anghel Saligny’, prin care vom racorda gospodăriile la reţeaua de apă, canalizare, gaze şi vom reabilita drumuri”.

Ministerul Dezvoltării subliniază că, criteriile de selectare care au fost luate în considerare la alocarea sumelor au fost numărul de unităţi administrativ-teritoriale dintr-un judeţ, numărul de locuitori, ponderea localităţilor (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale şi impozitul pe venit colectat. Ministrul a mai precizat că la alocarea fondurilor disponibile prin Programul „Anghel Saligny” au contat doar aceste date statistice.

Cseke Attila a amintit: Ministerul Dezvoltării finanţează şi alte proiecte, pe domeniul reţelelor de gaze naturale, depuse iniţial la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dar preluate prin OUG nr. 40/06.04.2022, care prevăd dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale din 165 unităţi administrativ-teritoriale.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2