(P) Cele mai populare jocuri de cazino online din România

Află care sunt jocurile de cazinou populare printre jucătorii români, dar și care sunt preferințelor la nivel global în materie de jocuri de noroc.

Mediul online reprezintă locul în care jucătorii din întreaga lume își pot alege jocurile de noroc favorite. Mai ales că există o multitudine de variante noi, exclusive, de la sugestii de blackjack cu mai multe pachete de cărți și până la opțiuni de ruletă live pe modul auto.

Românii joacă într-un procent de 3% la cazinou, fiind mult mai atrași de jocurile de loterie și de pariurile sportive. În plus, românii își îndreaptă atenția către jocurile video (peste 7,9 milioane), variantele de jocuri de noroc de pe rețelele de socializare fiind destul de atractive pentru o parte dintre jucătorii din România.

Jocurile de noroc de pe rețelele de socializare

Începând cu 2016, piața jocurilor de noroc s-a extins și pe rețelele de socializare. Valoarea acestui sector a fost de 3,81 miliarde de dolari (de exemplu, în 2020, piața online a jocurilor de noroc a atras câștiguri de peste 66, 7 miliarde de dolari). La acea dată erau înregistrați peste 173 de milioane de jucători la nivel global.

Cele mai importante companii care activează în zona jocurilor de noroc de pe rețelele de social media sunt Playtika (25, 4% din piață), Zynga (8, 5%) SciGames Interactive (7,8%), IGT (7,3%), Aristocrat (5,9%) și GSN Games (4,9%). Dat fiind faptul că mare parte dintre jucători apreciază jocurile gratis, cazinourile online le oferă acestora posibilitatea de a le încerca direct pe platformele lor.

Este una dintre modalitățile prin care cazinourile online vin în întâmpinarea jucătorilor, facilitându-le un contact asemănător rețelelor de socializare pentru familiarizarea cu jocurile de noroc. Românii sunt foarte interesați de jocuri în general: 14, 3% joacă variante de jocuri online și 6, 7% pe rețelele de social media.

În general, 53% dintre jucători preferă să joace sloturi, 37% dintre jucători orientându-se către jocurile de masă și cărți. Astfel, jocurile de baccarat, poker, blackjack și ruletă se numără printre opțiunile preferate de jucătorii de pe rețelele de social media la nivel mondial. Restul jucătorilor și-a îndreptat atenția către bingo, craps și lozuri răzuibile.

Ce jocuri de noroc sunt populare la nivel global?

Aproximativ 26% din populația lumii își îndreaptă atenția către jocurile de noroc, ceea ce echivalează cu 1,6 miliarde de oameni. Pe întreg Globul, până în prezent, peste 4, 2 miliarde de persoane și-au încercat până acum norocul, cel puțin o dată, într-un cazinou sau la o casă de pariuri sportive.

În Europa, lucrurile par să fie destul de clare: jucătorii preferă pariurile sportive într-un procent de 41%. O pondere importantă, de 15%, o are loteria, astfel că o parte dintre jucători își concentrează atenția asupra acestui tip de joc de noroc. 4% dintre jucători sunt fanii variantelor de bingo online și din sălile de jocuri terestre, în timp ce 5% s-au axat pe sportul minții – poker.

Jocurile de masă și de cărți din cazinou, alături de sloturi, atrag peste 34% dintre jucătorii din Europa. La nivel internațional, doar Germania intră în topul statelor în care se joacă în mod frecvent la cazinou. Pe primele poziții se situează jucătorii din China, SUA și Japonia. Coreea de Sud este un alt stat în care jocurile de noroc se bucură de mare succes printre jucători.

Peste 35, 1% dintre jucătorii din întreaga lume preferă să joace la sloturi. În mod special, jucătorii din SUA (48%) preferă mașinuțele de păcănele atunci când merg în cazinourile terestre. Păcănelele, de exemplu, sunt destul de atractive și pentru români, până în prezent fiind înregistrate peste 70,000 de mașini de sloturi în România.

16% dintre jucătorii lumii sunt interesați de blackjack, în timp ce 6% își canalizează atenția către jocurile de poker, iar 5% către ruletă. Trebuie remarcat faptul că jocurile de bingo și cele de tip loterie au crescut în topul preferințelor jucătorilor la nivel mondial. Dacă până în 2013, procentul jucătorilor de loto era de până la 2, 3%, în numai trei ani, acesta a ajuns la 4%.

Jocurile de noroc online– care este ordinea preferințelor printre jucători?

Anul 2020 a adus un câștig din jocurile de noroc online în valoare de 66, 7 miliarde de dolari. Valoare care este așteptată să crească până la 92, 9 miliarde de dolari în 2023. În mediul online lucrurile tind să fie destul de clare în ceea ce privește preferințele jucătorilor. Peste 70% din conținutul cazinourilor online este ocupat de sloturi. Alternativa pentru jucători este reprezentanta de jocurile de masă, atât standard, cât și live.

31% dintre jucători preferă să joace blackjack, în timp ce 24% sunt interesați de ruletă. Peste 21% dintre membrii cazinourilor online și-au îndreptat atenția către jocurile de poker, iar 9% joacă baccarat. Unul dintre avantajele oferite de platformele cu jocuri online este că le permite jucătorilor să își aleagă dintre mai multe variante de jocuri.

De exemplu, aceștia pot juca mai multe versiuni de blackjack (Pontoon, Spanish 21 sau Super Fn 21), dar și jocuri live. Astfel, cei care preferă să joace ruletă o pot face contra unui crupier uman, într-o variantă standard sau pe modul auto (varianta live, dar fără dealer uman). Varietatea este cheia succesului de care se bucură jucătorii care accesează un cazinou online.

Ce se va întâmpla cu piața jocurilor de noroc în contextul crizei sanitare?

Cazinourile terestre au de suferit de pe urma crizei sanitare, acestea completându-și veniturile și din turismul de cazinou. Ca urmare a restricționării călătoriilor la nivel internațional, dar și a restricțiilor impuse la nivel local, multe locații terestre de cazinou și-au deschis platforme digitale pentru jucătorii interesați de jocurile de noroc.

Europa domină piața online a jocurilor de noroc (în 2019, din suma totală a încasărilor obținute de cazinouri de 98, 6 miliarde de euro, 24, 5 miliarde de euro au fost obținute de platformele online). Macau este regiunea care se bucură de succes la nivelul cazinourilor terestre – se aștepta încasări de 52 de miliarde de dolari în 2022.

De asemenea, Australia începe să joace un rol foarte important pe piață jocurilor de noroc, aici fiind înregistrate cele mai mari pierderi la jocurile de noroc (aproape 1000 de dolari de jucător, în medie). Ceea ce înseamnă că se joacă masiv în această zonă a lumii.

Indiferent de evoluția crizei sanitare, atât timp cât există alternativa jocurilor de pe social media și din cazinourile online, jocurile de noroc vor constitui în continuare una dintre cele mai atractive metode de relaxare pentru oamenii din întreaga lume.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu