CIFRELE ZILEI – Cați atei și fără religie avem în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1

Zilele trecute au fost făcute publice primele date ale Recesămantului Locuințelor și Populației 2021. Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Statistică Maramureș, structura confesională a fost declarată de 400,911 mii persoane din totalul populației rezidente a județului Maramures și arată că 79,6% dintre persoanele care au declarat religia sunt de religie ortodoxă, ponderea acestora și a celorlalte confesiuni din totalul populației rezidente pentru care această informație fiind disponibilă pentru numărul de persoane mai sus amintit.

„Există un decalaj, după cum se poate vedea, pentru fiecare indicator declarat. Din cei 452.000 nu l-a fiecare indicator a declarat toată lumea. Aici 400.000 și-au declarat structura confesională sau confesiunea. În Maramureș, 79,6% dintre persoane au declarat că sunt de religie ortodoxă”, arată Marius Pop, directorul adjunct al Direcției de Statistică județene.

Datele statistice arată că în Maramureș avem 654 de persoane care s-au declarat atei, respectiv fără religie – 1428 de persoane.

RPL2021 a fost al 13-lea recensământ din istorie și primul din România organizat integral în format digital.
Întregul proces al colectării datelor s-a desfășurat cu asigurarea confidențialității și protecției depline a
informațiilor.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole