Citu: Din punctul meu de vedere, evaziunea fiscala a ajuns o problema de securitate nationala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, considera ca evaziunea fiscala a ajuns o problema de securitate nationala si anunta ca la inceputul acestui an va introduce in CSAT materialele necesare pentru aprobarea strategiei de informatizare a ministerului si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, informeaza AGERPRES.

„Din punctul meu de vedere evaziunea fiscala a ajuns o problema de securitate nationala. Chiar la inceput de an voi introduce in CSAT materialele necesare pentru aprobarea strategiei de informatizare a ANAF si MFP ca obiectiv de importanta nationala. Concomitent voi face toate demersurile ca incepand din acest an ANAF sa efectueze cel mult un control complex pe an la companiile din Romania, indiferent de marimea lor. (Exceptie fac cazurile de flagrant/sesizari)”, a scris vineri, pe pagina sa de Facebook, ministrul Finantelor.

Premierul Ludovic Orban declara la mijlocul lunii decembrie ca Romania are cea mai mare evaziune si cel mai mic grad de colectare al TVA din Uniunea Europeana.

„Suntem tara care avem cea mai mare evaziune pe TVA. Avem cel mai mic grad de colectare de TVA de la nivelul UE. Eu cred ca TVA-ul de 19% este un TVA rezonabil, un TVA care poate asigura suportul alimentarii bugetului de stat cu resurse suficiente. Evident ca trebuie imbunatatita colectarea TVA, dar pentru imbunatatirea colectarii TVA-ului si ANAF-ul trebuie sa inteleaga ca trebuie sa schimbe obiceiurile. Trebuie informatizat ANAF-ul”, a precizat Ludovic Orban.

Acesta a adaugat faptul ca, desi a existat un program al Bancii Mondiale de informatizare a ANAF, acesta nu a mai fost pus in practica.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2