CJSU Maramureș, hotărâre care vizează hipermarket-urile, supermarket-urile și market-urile. Masca, obligatorie în toate locurile publice

PNL

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit vineri, 15 mai, în ședință extraordinară, în sistem online și a decis următoarele măsuri care au fost aprobate prin Hotărârea nr.22/2020: pentru prevenirea și limitarea infecției cu COVID-19, agenții economici următori: hipermarket-uri, supermarket-uri, market-uri care au locații/puncte de lucru în județul Maramureș, vor întreprinde, pe perioada stării de alertă următoarele măsuri:

organizarea accesului/ieșirii clienților se va face unidirecțional, o singură intrare respectiv o singură ieșire; asigurarea unei suprafețe minime de 4 metri pătrați pentru fiecare client/persoană; păstrarea unei distanțe minime de 2 metri la casele de marcat și a clienților la intrarea în magazine; se va proceda la dezinfectarea suprafețelor expuse și la evitarea aglomerării de persoane în zona caselor de marcat; personal anume desemnat va proceda la testarea termică (termometrizare digitală) a clienților fără contact și va proceda la interzicerea accesului în incintă a clienților care prezintă stare febrilă de sănătate, cu temperatură care depășește valoare de 37,3 grade Celsius.

Pe durata stării de alertă se interzic organizarea târgurilor/expozițiilor de orice fel, cu excepția târgurilor agroalimentare.

De asemenea, pe durata stării de alertă, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului COVID -19, pe teritoriul județului Maramureș se impune purtarea măștii de protecție în toate locurile/spațiile publice și la locul de muncă.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

6 Comments

 1. Vasile

  La Auchan nu se respecta nici o regula oamenii se inghesuie atit la casele de marcat cat si in magazin,iar responsabilii magazinului nu iau nici o masura. E o bombă epidemiologica magazinul ala!!!!

  Reply
 2. A.B.

  Din Hotararea CJSU MM nu reiese clar daca este vorba si despre toate spatiile publice (deschise si inchise). Se poate clarifica aceasta informatie, respectiv daca sunt prevazute amenzi pt nepurtare masca in spatiile publice deschise?

  La nivel national, este obligatorie purtarea mastii doar in spatiile publice inchise, iar pt nerespectare exista prevazuta amenda.

  Reply
 3. stefan

  Ca cetatean roman sunt obligat sa respect legile organice adoptate de parlament si ce decurge din ele. Hoterarea de consiliu local nu cred ca este deasupra legii. Sunt curios in baza carei legi voi fi amendat daca nu port masca pe strada?

  Reply
 4. dan

  Daca pe strada e liber inaintea ta zeci de metri, e logic sa nu ai masca, insa daca pe un trotuar este aglomeratie, e logic sa te protejezi tu insuti.De ce avem minte? Sa o folosim, nu-i asa?

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1