CNAIR, decizie importantă în cazul centurii metropolitane Baia Mare. Se face sau nu?

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a dat undă verde proiectului noii centuri metropolitane a municipiului Baia Mare.

Astfel, centura intră în linie dreaptă spre finanțare, urmând ca până spre finalul lui iunie să fie finalizate toate documentațiile.

”Centura metropolitană a municipiului Baia Mare a fost trecută de comitetul tehnico-economic al CNAIR și, drept urmare, intră în linie dreaptă spre finanțare și asta este o veste foarte bună pentru municipiul Baia Mare și județul Maramureș.

Va avea pe aproximativ 19 kilometri două benzi pe sens, de la Bușag și până în DN 18B și de acolo o bandă pe sens până la ieșirea din Baia Sprie. Practic, va ocoli toată zona importantă din jurul municipiului Baia Mare.

Proiectul este în valoare de 250 milioane euro, va fi finanțat din Programul Operațional Transport, iar la sfârșitul lunii iunie estimăm că toate documentațiile vor fi finalizate, astfel încât să începem derularea achiziției publice de proiectare și execuție, urmând ca în 2023, în prima parte a anului să începem execuția lucrărilor la noua centură a municipiului Baia Mare”, a spus Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

3 Comments

 1. Teo

  Doamne ajută! Să fie cu spor! Deși, …după cum se mișcă treburile în sectorul drumuri și autostrăzi, tare mi-e teamă că ne prinde 2023 doar la stadiul de studii de fezabilitate generos plătite, ca să mă exprim politicos. Un mic, dar ilustrativ exemplu: sunt ani de zile de când șoferii care coboară Dura așteaptă cu ”surescitare și emoție” :)) ca pe o mică parte de carosabil -cam 10 m lungime și vreo 1,5 m lățime-, în zona de confluență cu str Victoriei, să fie reparate denivelările și gropile care fac imposibilă ocolirea mașinilor care vor să intre pe Victoriei. Lucru de-o noapte. Grea sarcină, se pare. Da, cred că în exemplu dat sarcina e a municipalității, dar e din același film al lucrului greu de făcut. Dar să fim optimiști si cum am zis la început: Să fie cu spor!

  Reply
  1. Studiu fezabilitate

   Bai băiețică , ia mișcă tu c… și măsoara boscheții care nici habar nu ai că există pe viitoarea centură .. nu te mai da viteaz de tastatura

   Reply
 2. Tamas Ioan

  Măi ce chestie,tocmai acum trebuie să meargă Cherecheș la pușcărie și nu se poate bucura de noile hoții pe care probabil le-au făcut și la contractul acesta,el și toți ceilalți din consiliu.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole