CONSILIERII LOCALI IES PE TEREN – Șeful Comisiei de Urbanism dă tonul

Reclame home 1
Reclame home 1

Consilierii locali ies pe teren, vor să vadă lucrurile așa cum sunt ele, înainte de a vota în plen un proiect de hotărare. Președintele Comisiei de Urbanism, Ovidiu Crăciun, spune că aceste ieșiri sunt extrem de importante, mai ales că vorbim de proiecte care vor afecta viața oamenilor, iar eventualele probleme trebuie depistate de la bun început.

În ședința de Consiliu Local din data de 21 septembrie se va afla și un proiect de hotărare care face referire la zona Dragoș Vodă, unde va fi ridicat un cartier de locuințe. La inițiativa consilierului local Crăciun Ovidiu, președinte al comisiei de urbanism, s-a ieșit în teren pentru a vizualiza zona amintită mai sus, unde urmează să se voteze Planul urbanistic zonal important pentru dezvoltarea Municipiului Baia Mare.

„Mulțumesc colegilor consilieri din comisia de urbanism că au dat curs invitației și pentru că sunt implicați. După mult studiu, comisia a adus amendamente pentru îmbunătățirea traficului de biciclete și a locurilor de parcare. Baia Mare trebuie să dezvolte cartiere noi, moderne, aliniate la standarde europene pentru cetățenii Municipiului”, a spus Ovidiu Crăciun. În zona cu pricina vom avea școală, grădiniță, dar și piste de biciclete.

Acesta subliniază niște lucruri extrem de importante și anume că toate construcțiile propuse vor obține obligatoriu avizul pentru protectia mediului: „Înainte de obținerea autorizației de construire, proprietarul terenului este obligat să realizeze evaluarea calității solului la cota -0.05 m și -0.30m. Acest raport se va anexa documentației pentru obtinerea AC. Se vor efectua obligatoriu cate două probe ( din același loc, cota -0.05 m și -0.30 m). Pentru fiecare parcelă se vor întocmi aceste teste. Rezultatele se vor compara cu cele din raportul de mediu.
Tipul incercarilor ce se vor efectua sunt pH, umiditate, sulfat solubil in apă, cianuri totale, fier, arsen, plumb, mangan, cupru, zinc, nichel, cadamiu”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. stefan cel mare

    cacanarie smecherie. Dupa ce au dus dealul cu cianura din zona au pus 1 metru de pamant vegetal . Acum fac analize pana la 0.30cm. Mai jos e plin de cianura pe metri intregi si vor sa faca cartier cu locuinte, gtradinite si scoli? Mai bine sa impuste oamenii ca e mai uman decat sa ii otraveasca incet incet. Iar afaceri liberale cu gust de rahat si culoare de dosare penale

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole