CONTROALE ÎN BARURI – Doi consumatori de substanțe interzise ridicați de autorități

Noaptea trecută polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au acționat, cu efective mărite, în mediile și zonele de interes operativ de pe raza municipiului, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și a substanțelor psihoactive, în vederea asigurării și menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Potrivit IPJ Satu Mare, polițiștii rutieri au aplicat peste 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 6200 de lei, fiind luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice în cazul a 2 conducători auto, care au fost depistați sub influența alcoolului.

„Totodată, polițiștii rutieri au efectuat semnale de oprire în trafic unui conducător auto, în persoana unui bărbat de 38 de ani, din Satu Mare, care, în urma testării cu aparatul etilotest, a prezentat o concentrație alcoolică de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge la Spitalul Județean Satu Mare, în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul de către o persoană care se află sub influența alcoolului sau a subtanțelor psihoactive”.

De asemenea, polițiștii din cadrul structurilor de investigații criminale au legitimat și verificat în bazele de date peste 70 de persoane, care se aflau în incinta sau în proximitatea mai multor localuri de pe raza municipiului Satu Mare.

În urma desfășurării activităților specifice, polițiștii au identificat doi tineri de 24, respectiv 27 de ani, care dețineau asupra lor substanțe interzise de lege, precum și mai multe obiecte și instrumente de măsurare a acestora”, arată polițiștii sătmăreni.

În cazul tinerilor se efectuează întreaga documentare a activității infracționale, urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu