CONTROALE OPC – Ce probleme s-au găsit în magazinele second-hand din Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Magazinele second-hand sunt tot mai căutate de maramureșeni. În condițiile în care prețurile la aproape toate produsele au luat-o razna de cand cu razboiul din Ucraina, lumea s-a reorientat în a-și cumpăra haine la mana a doua. Doar că nu toate hainele pe care le cumperi de la un astfel de magazin sunt și de calitate. De multe ori iei țeapă.

În primele două săptămani ale lunii noiembrie, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Nord Vest Cluj a efectuat acțiuni de control la operatori economici care au ca obiect de activitate importul și/sau comercializarea de produse second-hand.

În total au fost verificate 42 de magazine și depozite, în urma neregulilor constatate cu ocazia acestor controale fiind aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, din care 48 amenzi în valoare totală de 311.500 lei și 15   avertismente. În plus, produsele neconforme în valoare de circa 500.000 lei au fost oprite definitiv de la comercializare.

„Dintre cele mai importante nereguli menționăm existența unor articole de îmbrăcăminte și încălțăminte cu grad ridicat de uzură, murdare, depozitate în condiții improprii, în spații neigienizate, lipsa documentelor însoțitoare care să ateste efectuarea operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție pentru fiecare lot de produse, neefectuarea/neevidențierea operațiunilor obligatorii de sortare lunară a articolelor de îmbrăcăminte în funcție de gradul de uzură, lipsa traducerii în limba română a documentelor însoțitoare sau neafișarea prețurilor în mod vizibil, lizibil”, arată CRPC.

În Maramureș au fost verificate patru puncte de lucru ale aceluiași operator economic, respectiv două din Baia Mare, cate unul în Seini și Sighetu Marmației. Au fost aplicate amenzi, fiind așteptată și Garda de Mediu să facă verificări.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole