Copil gasit mort intr-un tren de aterizare la Paris: Un cartier de langa aeroportul Abidjan va fi demolat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritatile din Cote d’Ivoire au anuntat ca vor demola un cartier popular invecinat cu aeroportul din Abidjan, dupa ce, pe 8 decembrie, pe aeroportul Roissy din Paris a fost gasit trupul neinsufletit al unui baiat, in trenul de aterizare al unui avion, transmite AFP, titrat de Agerpres.

Moartea adolescentului Laurent Barthélémy Ani Guibahi a provocat emotie in toata tara, dar unii s-au aratat ingrijorati si de masurile de securitate in jurul aeroportului, intr-o tara aflata sub amenintare jihadista si care a fost afectata de un atentat in martie 2016, soldat cu 19 morti, in statiunea Bassam, situata nu departe de aeroport.

Conform primelor elemente ale anchetei, baiatul de 14 ani a escaladat zidul aeroportului din Abidjan, apoi s-a agatat de rotile avionului chiar inainte de decolarea acestuia cu destinatia Paris.

Miercuri, intr-o conferinta de presa, directorul autoritatii aviatiei civile din Cote d’Ivoire, Sinaly Sinué, a anuntat luarea de masuri pentru a se evita un nou incident de acest fel, urmand sa fie creat ‘un perimetru de securitate, o banda de 200 metri’ in jurul aeroportului.

‘Nu este normal ca de zidul aeroportului sa se sprijine locuinte’, a subliniat el.

Cartierul Adjouffou, dens populat, unde traiesc mai multe mii de persoane, este situat pe terenuri apartinand statului si adaposteste numeroase locuinte, magazine, scoli si chiar un colegiu.

‘Din motive umanitare (…) desi familiile s-au instalat ilegal (…) guvernul a decis sa le dea timp’, urmand ca expulzarile sa aiba loc in mai multe faze, a declarat Hamed Diomande, director de cabinet in Ministerul Transporturilor.

Astfel, incepand de luni se va lucra cu buldozerele, pazite de forte de ordine, la crearea unei benzi de 200 metri in jurul a doua treimi din perimetru, in zonele cu densitate mai redusa si intr-o zona de 50 de metri in centrul cartierului.

Zonele situate in cei 150 de metri ramasi vor fi demolate in 45 de zile, la inceputul lui martie.

Autoritatile nu au indicat numarul de persoane care vor fi expulzate, dar au mentionat ca se afla in studiu amplasamente pentru relocarea lor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2