septembrie 24, 2021

Coronavirus – Apple isi va inchide toate magazinele din China pana pe 9 februarie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Gigantul american din domeniul informaticii Apple a anuntat sambata ca isi va inchide toate magazinele de pe teritoriul Chinei continentale pana pe 9 februarie in contextul epidemiei de pneumonie virala cu coronavirus, care a provocat deja 259 de decese in aceasta tara, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Compania a precizat, intr-un comunicat transmis AFP, ca a luat aceasta decizie in virtutea principiului precautiei si ”pe baza celor mai recente sfaturi ale principalilor experti din domeniul sanatatii”.

Produsele Apple, iPhone si iPad sunt foarte populare in China continentala (sintagma care exclude Hong Kong si Macao), una dintre principalele piete de desfacere ale grupului american in afara SUA.

Potrivit paginii de internet in mandarina a companiei californiene, multe dintre cele 42 de puncte de desfacere de pe teritoriul Chinei erau inca deschise sambata, dar cele mai multe dintre acestea vor fi inchise incepand de duminica.

In afara punctelor de desfacere, Apple a precizat totodata ca birourile si centrele de contact vor ramane inchise pana pe 9 februarie inclusiv. Cumparaturile din magazinul online vor fi in continuare disponibile.

Masura inchiderii magazinelor va avea insa efecte limitate: din cauza epidemiei, cei mai multi dintre chinezi nu-si parasesc locuintele de teama infectarii cu coronavirus, majoritatea magazinelor sunt inchise, iar strazile din marile orase sunt aproape pustii.

Epidemia de coronavirus a facut deja 259 de victime in China, unde au fost confirmate 11.791 de cazuri de contaminare, a anuntat sambata Comisia nationala pentru sanatate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2