Coronavirus: Circa 500 de sportivi si antrenori sud-coreeni au părăsit principalul centru de pregătire dupa amânarea JO de la Tokyo

home camp2
home camp2
home camp2

Circa 500 de sportivi olimpici sud-coreeni şi antrenori au părăsit temporar principalul lor centru de pregătire, în cursul ultimelor două zile, pregătindu-se să ia o pauză după amânarea Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, informează agenţia Yonhap, relateaza Agerpres.

În urma unui ordin al Comitetului olimpic sud-coreean (KSOC), sportivii din cadrul mai multor discipline şi tehnicienii lor şi-au făcut bagajele şi au părăsit Centrul naţional de pregătire de la Jincheon, situat la aproximativ 90 km sud de capitala Seul.

Aproximativ 200 de sportivi de la tenis de masă, tir cu arcul, sărituri în apă, lupte şi handbal au plecat acasă joi, urmaţi vineri de alţi 290, de la haltere, tir, gimnastică, taekwondo, judo, înot şi atletism.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi organizatorii japonezi au decis marţi să amâne cu un an Jocurile Olimpice care urmau să debuteze pe 24 iulie la Tokyo, din cauza actualei pandemii de coronavirus. Ulterior, KSOC a anunţat că va închide instalaţiile de la Jincheon timp de câteva săptămâni, pentru a le oferi sportivilor o pauză, precum şi pentru ca centrul să poată fi dezinfectat, fiind prevăzute totodată şi alte măsuri pentru combaterea răspândirii Covid-19.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *