septembrie 24, 2021

Coronavirus: Orasul chinez Qianjiang le ofera o recompensa de 1.400 de dolari locuitorilor testati voluntar si cu diagnostic confirmat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un oras din provincia chineza Hubei, epicentrul epidemiei globale de coronavirus, le va plati cate 10.000 de yuani (1.426 de dolari) locuitorilor care se vor prezenta voluntar la control cu simptome de imbolnavire cu coronavirus si al caror diagnostic va fi confirmat dupa testare, transmite joi Reuters, informeaza AGERPRES.

Qianjiang, un oras cu circa un milion de locuitori, situat la 150 km de Wuhan, capitala provinciei, a raportat pana acum 197 de cazuri de contaminare si isi intensifica eforturile de a se asigura ca cei infectati sunt izolati si tratati.

Suma promisa este cea mai ridicata dintre recompensele financiare oferite de unele regiuni pentru a-i incuraja pe locuitori sa se prezinte de bunavoie pentru controale medicale.

Provincia Hubei a raportat peste 65.000 de cazuri de contaminare si mai mult de 2.600 de decese. La nivel mondial, bilantul deceselor a ajuns la circa 2.800, iar cel al infectarilor la 80.000.

Grupul de lucru din Qianjiang impotriva epidemiei a anuntat ca, daca diagnosticul de contaminare cu coronavirus se confirma, persoana va avea dreptul sa primeasca recompensa integrala de 10.000 de yuani. Cei care au fost diagnosticati anterior nu sunt eligibili.

Cei in cazul carora diagnosticul de contaminare nu va fi exclus deocamdata vor primi cate 1.000 de yuani, iar cei declarati cazuri ‘suspecte’ vor primi cate 2.000 de yuani, au precizat autoritatile.

Si alte zone din Hubei, precum districtul Hanyang din Wuhan si oras invecinat Huangguang, au oferit recompense in bani persoanelor care se prezinta in mod voluntar pentru controale medicale. Suma oferita este insa mult mai mica, de circa 500 de yuani.

Presa din Jiangxi si Hebei a relatat ca si autoritati locale din acest provincii au oferit sume de aproximativ 300-500 de yuani.

Autoritatile chineze au anuntat anterior ca persoanele care prezinta simptome de infectare vor putea fi testate gratuit, si au eliberat fonduri comunitatilor locale pentru a preveni ca locuitorii cu simptome de contaminare sa nu se prezinte la controale de teama eventualelor pierderi financiare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2