septembrie 17, 2021

Coronavirus – Scadere a poluarii atmosferice in nordul Italiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Concentratiile de dioxid de azot (NO2), gaz poluant provenit din activitatile umane, au scazut in regiunile din nordul Italiei, plasate in regim de izolare din cauza pandemiei de coronavirus, au anuntat marti administratorii programului spatial european Copernicus, citati de AFP, informeaza AGERPRES.

Potrivit observatiilor din satelit, nivelul de NO2 arata “o tendinta de reducere graduala cu aproximativ 10% pe saptamana pe parcursul ultimelor patru-cinci saptamani”, precizeaza specialistii serviciului Copernicus intr-un comunicat.

Pe 22 februarie, 11 orase din regiunile Lombardia si Veneto au fost plasate in carantina, o masura care a fost extinsa progresiv pe 9 martie pana la nivelul intregii tari.

La Milano, potrivit datelor prezentate de serviciul Copernicus, concentratiile medii de NO2 au scazut de la 65 mg/m3 in ianuarie la 35 mg/m3 in primele 15 zile din martie.

In China, imaginile din satelit furnizate de NASA au aratat o scadere semnificativa a poluarii atmosferice, “partial asociata” cu incetinirea economiei chineze, provocata de pandemia declansata de noul tip de coronavirus, potrivit agentiei spatiale americane.

Dioxidul de azot este eliberat in aer in principal de vehicule si de centrale termice si poate cauza mai multe afectiuni respiratorii, mai ales astm.

Potrivit Agentiei Europene de Mediu in privinta calitatii aerului, dioxidul de azot (NO2) cauzeaza aproximativ 68.000 de decese premature pe an in Uniunea Europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2