Coronavirus: Studiouri de la Hollywood nu mai dau publicitatii datele de box office

Studiourile Walt Disney si Universal Pictures au anuntat ca nu mai dau publicitatii datele de box office din cauza inchiderii cinematografelor din numeroase tari in contextul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters, titreaza Agerpres.

Aceasta decizie vine dupa ce saptamana trecuta s-a inregistrat weekend-ul cu cele mai slabe incasari din ultimele 2 decenii.

“Tinand cont de numarul mare de cinematografe inchise peste tot in lume, Disney va suspenda, deocamdata, raportarea rezultatelor de box office obtinute”, conform unui comunicat Disney.

De obicei, studiourile cinematografice dau publicitatii date cu privire la incasarile obtinute din proiectiile in cinematografe pentru a evalua popularitatea filmelor lor. Insa, in ultimele cateva zile, lanturi de cinematografe din SUA, Canada si Marea Britanie au fost inchise din cauza interdictiilor privind adunarile in spatii inchise. In Italia, Franta, Coreea de Sud si in alte tari au fost impuse restrictii si mai dure. Cinematografele din China, cea mai importanta piata externa pentru Hollywood, sunt inchise de mai multe saptamani din cauza noului coronavirus.

Celelalte doua studiouri majore de la Hollywood, Sony Pictures si Warner Bros, nu au raspuns inca daca vor lua aceeasi decizie ca Disney si Universal.

In contextul in care marile studiouri au amanat premierele importante pentru a nu inregistra pierderi financiare totale sau partiale, cele 12 filme principale care au rulat in salile de cinema weekend-ul trecut au raportat incasari de circa 55 de milioane de dolari, suma aproape de doua ori mai mica decat cea din weekend-ul precedent.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1