Corul Barbatesc din Valenii Somcutei a concertat în Constanța (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Corul Barbatesc din Valenii Somcutei condus de dirijorul Razvan Pasca a concertat la Centrul Cultural Jean Constantin din Constanta in fata unui public de 800 persoane printre care personalitati cum ar fi Inalt Preasfintitul Teodosie, Preasfintitul Dimitrios, episcop de Safita, Siria Patriarhia Antiohiei, preot Moise Bogdan decanul facultatii de teologie din Constanta, Preot Ioan Ardelean, soprana Nicoleta Ardelean. A prezentat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Tomisului, Preot Valeriu Roman.

Au fost insotiti de preotul Viorel Zoicaș si de primarul orasului Somcuta Mare Gheorge Buda, la rândul lor membri activi ai formatiei corale. Am avut placerea sa impartim scena cu Corala Armonia din Constanta condusa de Arhidiaconul Ioan Iulian Dumitru.

Concertul a fost organizat de Arhiepiscopia Tomisului iar invitatia a fost facuta la Somcuta Mare in luna Iunie cu ocazia inaugurarii Centrului Cultural Chioarul unde au concertat si s-au intalnit pentru prima oara pe scena cele doua formatiuni corale.

Corul a interpretat un program de colinde urmat de cantece patriotice. In deschiderea concertului au cantat colinde Corul de copii al Parohiei Sf Mare Mc Mina din Constanta, urmati de Corul Barbatesc din Valenii Somcutei iar in inchidere Corala Armonia din Constanta. Pentru aceasta deplasare multumim si prietenului nostru Nicolaie Muntean, membru activ in cor care s-a ocupat cu succes de organizare si logistică.

Ne bucuram de fiecare data cand putem sa promovam si sa facem cunoscute cantecele, portul popular si traditiile Maramuresene. Corul Barbatesc din Valenii Somcutei activeaza in aceasta formula de peste 13 ani si a concertat in nenumarate randuri la festivaluri importante din tară intorcandu-se acasa cu premii dar si in afara tarii in Grecia, Ucraina, Italia si Belgia. Este unul din cele mai apreciate coruri din judetul Maramures, fiind format din 40 de barbați impartiti pe 4 voci egale.

Puteti sa ii auziti in perioada urmatoare la Copalnic Manaștur 3 Decembrie la concertul de colinde organizat de asiciatia Aripi, Valenii Somcutei la Concertul de Colinde organizat de asociatia corala Canturi din Chioar, Presedinte Mircea Lupuț (actualul presedinte al corului), Sfanta Liturghie si concert de colinde la Manastirea Sfanta Ana Rohia in 17 Decembrie urmat de un concert de colinde la Centrul de Vârstnici din Coroieni.

Corul Barbatesc din Valenii Somcutei

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole