Costache: Avem nevoie de o crestere a alocarii bugetare in sistemul sanitar pentru a dezvolta spitalele

PNL

Ministrul propus al Sanatatii, Victor Costache, a afirmat, miercuri, ca este nevoie de o crestere a alocarii bugetare in sistemul sanitar pentru a dezvolta spitalele din Romania, informeaza AGERPRES.

“Spuneam ca sunt doua scenarii: trebuie crescut bugetul alocat Sanatatii din PIB sau trebuie gasit un alt sistem in care sa fie finantate costurile reale din sistemul sanitar. Avem nevoie de o crestere a alocarii bugetare in sistemul sanitar pentru a dezvolta spitalele din Romania. Nu cred ca in momentul de fata exista niste asigurari complementare in Romania. Exista niste asigurari voluntare de sanatate care functioneaza intr-un anumit context. (…) Sunt mai multe solutii. Sunt si unii angajatori care in pachetul de angajare asigura un pachet de asigurari complementare. In foarte multe state acestea merg foarte mult pe medicina dentara, pe stomatologie, care este subfinantata in Romania. (…) Aceste asigurari complementare (…) sunt ca o gura de oxigen pentru sistemul de asigurari de stat”, a precizat Costache, la Palatul Parlamentului.

El a spus, totodata, ca una dintre directiile care trebuie urmate in ceea ce priveste medicina de familie este asigurarea de servicii pentru pacientii neasigurati.

“Lucram impreuna cu reprezentatii medicilor de familie pentru a configura, pentru a identifica nevoile reale si o prima directie este de a asigura servicii de medicina de familie pacientilor neasigurati din Romania. O a doua este de a creste numarul de medici de familie in zone deficitare, pentru asta sunt alocari suplimentare. O a treia directie – pentru a crea o linie bugetara dedicata pentru plata salariilor asistentelor din cabinetele medicilor de familie, care au ramas in urma”, a aratat Costache.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1