septembrie 23, 2021

COVID – Interes scăzut pentru vaccinare, vaccinurile continua să vină în România

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Romania primește 964.080 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech. Asta deși se știe că interesul pentru vaccinare a scăzut foarte mult, acum fiind nevoie de a ademeni oamenii să vină să se vaccineze. Dozele de Pfizer vor fi livrate  în două tranșe, astfel că o parte vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, iar marți pe aeroportul din Cluj-Napoca, transportul către centrele de stocare fiind asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:
Centrul Național de Stocare București: 624.780 doze, Centrul Regional de Depozitare Brașov: 99.450 doze, Centrul Regional de Depozitare Cluj: 87.750 doze, Centrul Regional de Depozitare Craiova: 35.100 doze, Centrul Regional de Depozitare Constanța: 58.500 doze și Centrul Regional de Depozitare Iași: 58.500 doze.

Mai spunem doar că până la acest moment, România a recepționat 9.968.849 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.774.826 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației. În centrele de vaccinare dozele se distribuie conform solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2