CU OCHII PE FRONTIERĂ – Un moiseian coordonează la nivel național criza refugiaților din Ucraina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Nici nu a preluat bine postul de inspector general al Poliției de Frontieră Romane, că Ivașcu Ștefan Victor, un moiseian de-al nostru, are de gestionat criza refugiaților din Ucraina. Ieri la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a avut loc o întâlnire între conducerea Poliţiei de Frontieră Române şi o delegaţie a reprezentanţii Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, principalul organism internaţional care reprezintă drepturile refugiaţilor.

„Delegaţia UNHCR, condusă de directorul adjunct pentru Europa, Anne Marie Deutschlander, a fost primită de către inspectorul general al PFR, comisar şef de poliţie Ivaşcu Stefan Victor şi de şefii structurilor operative specializate în supravegherea şi controlul frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere. Întâlnirea a vizat identificarea unor soluţii eficiente, în vederea gestionarii evenimentelor de la frontiera de nord, în mod special în eventualitatea apariţiei unui aflux masiv de persoane sosite din zona de conflict, astfel încât acestea să beneficieze de sprijin în derularea procedurilor la intrarea în ţară.

Inspectorul general al PFR i-a prezentat înaltului oficial măsurile dispuse până în prezent la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova, atât în punctele de trecere a frontierei, cât si la frontiera terestră şi fluvială. De asemenea a fost analizat fluxul de persoane şi capacitatea de procesare prin punctele de frontieră deschise, precum şi datele statistice privind situaţia persoanelor sosite în ţara noastră. În cadrul întâlnirii, a fost prezentat modul cum se derulează verificările la intrarea în ţară, accesul la procedura de azil, respectiv solicitările de azil înregistrate la structurile Poliţiei de Frontieră.

În acelaşi timp, delegaţia UNHCR a apreciat reacția rapidă și corespunzătoare pe care autoritățile române au avut-o cu privire la persoanele care sosesc în Romania din zona de conflict si a manifestat disponibilitatea de a sprijini autorităţile române, astfel încât persoanele vulnerabile să beneficieze de asistenţă şi protecţie”, a anunțat Poliția de Frontieră Romană.

Vă reamintim că în Romania continuă să vină cetățeni ucraineni care fug de războiul care există la ei în țară declanșat în 24 februarie de către Rusia. Ucrainenii vin prin punctele de trecere de la granița cu Ucraina și Republica Moldova, inclusiv prin PTF Sighet.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole