DE AZI – Accesul cetățenilor – interzis în zona malurilor și pe luciul apei, la Barajul Firiza

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Începând cu data de 13 iunie 2022, Apele Romane anunță începerea procedurii de scădere a nivelului apei în acumularea Firiza, în vederea realizării lucrării “Reparații ansamblu golire de fund și mecanisme baraj Strâmtori-Firiza, județul Maramureș”.
Pe toată durata desfășurării lucrărilor este interzis accesul cetățenilor în cuveta lacului de acumulare, atât în zona malurilor cât și pe luciul de apă. Vă reamintim că specialiștii de la Apele Romane spun că uzura fizică și mecanică a conductelor și a echipamentelor mecanice și electromecanice ale construcției hidrotehnice, care funcționează din 1964, necesită a fi înlocuite și/sau reparate.
Lucrările de reparații ansamblu golire de fund și mecanisme la acest baraj au fost demarate la începutul lunii ianuarie, iar pentru a trece la următoarea etapă de decolmatare a prizei golirii de fund, este necesară scăderea nivelului apei în acumulare. Lucrările vor fi executate de scafandrii specializați și presupun decolmatarea prizei golirii de fund, înlocuirea grătarului prizei golirii de fund, respectiv montarea batardoului golirii de fund.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Iugas

    „Pe toată durata desfășurării lucrărilor este interzis accesul cetățenilor în cuveta lacului de acumulare, atât în zona malurilor cât și pe luciul de apă.”

    Aici e inclus si vaporasul lui Țuțu, sau el are scutire?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2