DE LUNA VIITOARE – Fermierii vor putea depune online cererea unică de plată pentru 2022

Reclame home 1
Reclame home 1

Potrivit unui Ordin inițiat de către Ministerul Agriculturii, depunerea cererilor unice de plată în anul 2022 se realizează on-line, prin utilizarea aplicației IPA on-line și a mijloacelor electronice de comunicații. În situații excepționale cererea unică de plată
poate fi depusă prin prezentarea fermierilor la centrele județene/locale APIA. Potrivit aceluiași ordin, începând cu acest an fermierii pot semna cererile unice de plată folosind semnătura electronică.

„Cererea unică de plată, completată de fermieri, se depune la centrele locale/judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, denumită în continuare APIA, în perioada 1 martie – 16 mai 2022, conform prevederilor legale. Cererile unice de plată pot fi depuse şi după data de 16 mai 2022, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 16 mai 2022.
Cererea unică de plată se depune la centrele judeţene ale APIA, pentru fermierii care solicită la plată o suprafaţă de peste 50 hectare teren agricol şi la centrele locale ale APIA, pentru fermierii care solicită la plată o suprafaţă de până la 50 hectare teren agricol”, se arată în respectivul ordin.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole