DECIZIE – Fostul contabil al Muzeului de Istorie Maramureș, iertat de un dosar penal

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Curtea de Apel Cluj a decis, în prima zi a lunii februarie, să înceteze procesul penal de delapidare împotriva fostului contabil de la MuzeulJudețean de Istorie Maramureș, Petrică Doina.

”Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatei P.D., pentru comiterea infracţiunii de delapidare prev. de art. 295 Cod penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal şi art. 5 Cod penal, ca efect al intervenirii prescripţiei răspunderii penale. Înlătură dispoziţia din decizia penală desfiinţată privind obligarea inculpatei P.D. la plata cheltuielilor judiciare din apel. Menţine celelalte dispoziţii ale Deciziei Penale nr. 961/A/15.09.2020, pronunţată de către Curtea de Apel Cluj în dosarul nr. 8705/182/2012*. În temeiul art. 275 alin. 3 din C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat în prezenta procedură vor rămâne în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată azi, data de 1 februarie 2023, prin punerea deciziei la dispoziţia participanţilor prin intermediul Grefei Curţii”, arată decizia Curții de Apel Cluj.

Jurnaliștii de la gazetadecluj.ro scriu că cel puțin până în luna decembrie, fostul contabil-șef al Muzeului de Istorie Maramureș va sta în spatele gratiilor la Penitenciarul Gherla. În decembrie, Curtea de Apel Cluj va judeca un termen din procesul deschis de fostul contabil în care cere anularea sentinței de condamnare.

FOTO gazetadecluj.ro

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole