DEPLASARE – Executivul CJ Maramureș, vizită în Washington DC

Executivul Consiliului Județean Maramureș a avut o întâlnire la Washington, DC cu ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, conform anunțului făcut de către Consiliul Județean Maramureș. Cei doi vicepreședinți, Doru Lazăr și Radu Trufan au fost prezenți în Statele Unite ale Americii pentru a marca cei 25 de ani de la lansarea parteneriatului strategic dintre România și SUA. Aceștia au avut o întâlnire cu Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA.
„Dezvoltarea unei colaborări care să conducă la o mai bună cunoaștere a României în America, proiectele la care Consiliul Județean Maramureș lucrează pentru dezvoltarea județului, precum și deschiderea de parteneriate bilaterale în domeniul economic, au fost principalele teme discutate de cei trei oficiali în cadrul întâlnirii.
De asemenea, executivul CJ Maramureș a transmis mulțumiri domnului Andrei Muraru pentru invitația făcută județului Maramureș de a reprezenta România la primul festival românesc din capitala SUA.
Excelența sa, ambasadorul Andrei Muraru a subliniat importanța consolidării unor parteneriate cu companii americane, care să vină și să investească în Maramureș și în România. De asemenea, domnul ambasador și-a exprimat susținerea față de județul Maramureș în demersurile necesare pentru concretizarea acestor parteneriate.
Pentru a marca 25 de ani la lansarea parteneriatului strategic România-SUA, Ambasada României în Statele Unite ale Americii organizează în perioada 9-10 iulie primul eveniment românesc din Washington, DC – Romanian Weekend at the Wharf – destinat promovării patrimoniul cultural al României peste ocean”, arată CJ Maramureș.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu