DORINȚA DE ÎMBOGĂȚIRE – Modificau datele și erai vaccinat complet chiar dacă nu te-ai înțepat niciodată

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Dorința de îmbogățire îi poate face pe unii să recurgă la gesturi care mai tarziu se pot dovedi deloc bune. La data de 28.10.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, împreună cu polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, au pus în aplicare cinci de mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului București, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic și instigare la fals informatic cu privire la 168 de suspecți.
„Au fost ridicate sisteme informatice și au fost puse în executare 177 de mandate de aducere emise pe numele suspecților și martorilor, în vederea audierii. În fapt, s-a reținut că în perioada mai – iulie 2021, mai mulți funcționari publici, detașați la un centru de vaccinare din sectorul 2, mun. București, ar fi modificat, fără drept, date informatice implementate în Registrul de Evidență Națională a Vaccinaților (”RENV”), rezultând astfel în această bază de date electronică date necorespunzătoare adevărului.
Astfel, funcționarii publici ar fi înlocuit datele persoanelor ce au beneficiat de schema completă de vaccinare împotriva infecției cu virusul SARS-C0V-2, cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obținerea de către acestea din urmă a documentelor care să ateste (în mod fals) vaccinarea.
Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, precizează Parchetul.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2