Două accidente rutiere produse în Baia Mare în care au fost implicați pietoni

Reclame home 1
Reclame home 1

Marți, 14 martie, la orele 08.20 și 09.25, polițiștii rutieri băimăreni au fost sesizați despre producerea a două evenimente rutiere în care au fost implicați pietoni, pe bulevardul Regele Ferdinand.

În urma deplasării la fața locului și din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat faptul că doi șoferi în vârstă de 51 și 74 de ani din Baia Mare și Satulung, aflați la volanul unor autoturisme, având direcții de deplasare unul spre strada Pășunii, iar celălalt înspre strada Motorului, au surprins și accidentat doi pietoni de 12 și 39 de ani din Baia Mare.
În urma impactului a rezultat rănirea celor doi pietoni, care au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind zero. În cauză, se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

”Pe această cale, în scopul prevenirii comiterii de accidente rutiere, polițiștii recomandă conducătorilor auto să reducă viteza în zona trecerilor pentru pietoni, să acorde întotdeauna prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii regulamentar, să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo pentru a putea opri în siguranță, să păstreze o distanța legală în mers față de autovehiculele care rulează în fața acestora și, în mod obligatoriu, să nu folosească telefonul mobil în timp ce se află în trafic, la volan.

Totodată, și participanții la trafic în calitate de pietoni sunt sfătuiți de polițiștii rutieri să traverseze drumurile publice doar prin locurile special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător, pe culoarea verde a semaforului sau la semnalul agentului de circulație, dacă este cazul”, transmite IPJ Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole