Două solarii moderne vor fi realizate la Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Infrastructura școlară a Liceului Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini se modernizează, astfel ca procesul educațional să se desfășoare în condiții optime, aducând un plus de calitate în formarea personală și profesională a elevilor săi, ca viitori specialiști pe piața muncii.

”Unitatea de învățământ din Seini a obținut, în anul 2020, un grant din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul programului de finanțare destinat liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol. Scopul acordării acestui sprijin financiar este de susținere a dezvoltării bazei materiale a unității de învățământ.
Durata implementării proiectului este de 3 ani.

După primul an de derulare s-au înregistrat primele rezultate: înființarea și dotarea a trei laboratoare de specialitate (agricultură-horticultură, chimie-medicină veterinară și fizică-mecanică).

Anul acesta vor fi realizate, în incinta liceului, două solarii moderne, construite și dotate la standarde europene (cu ecran de umbrire, sistem automatizat de ventilație, sistem de încălzire și irigație etc.).

În 2022, ultimul an de derulare a proiectului, baza materială a unității de învățământ va fi îmbogățită prin înființarea unei livezi mixte de pomi fructiferi, pe o suprafață de un hectar, în cadrul fermei didactice a școlii.
Proiectul reprezintă o oportunitate pentru liceu, pentru comunitate, pentru viitor.

Prin intervențiile prilejuite de implementarea acestuia se vor valoriza, pentru tânăra generație a zonei, spații educaționale și formative importante pentru școală”, informează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Vlad HERMAN

Sursă foto: IȘJ Maramureș

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2