Drum judetean din Maramures blocat de stanci cazute pe carosabil

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

cadere de stanciDrumul judetean 171B, care leaga comuna maramureseana Stramtura de localitatea Slatioara, a fost afectat de o surpare de pietre, provenite de la o fosta cariera de piatra situata in apropierea drumului public. Caderea bucatilor de stanca a avut loc pe o suprafata de 5 metri lungime si 3 metri latime. Surparea a dus la blocarea unui sens de circulatie al drumului judetean.

Echipaje de politie ale postului din Stramtura au intervenit pentru dirijarea circulatiei rutiere, care s-a desfasurat intr-un singur sens.

„In cursul zilei de sambata, prefectul Sandu Bombonel Pocol a dispus masuri de degajare a bucatilor de stanca de pe carosabil. Bucatile de roca dislocate au fost indepartate. Mai putin un bloc masiv, cu o greutate de aproximativ 30 de tone, care a trebuit spart  cu ajutorul utilajelor si echipelor de interventie ale Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta si cele ale Drumurilor Judetene. Suprafata de carosabil ocupata de blocul de stanca este de aproximativ un metru patrat”, a precizat Dan Buca, purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures.

Spargerea blocului masiv cu lovituri de picon ar fi putut duce la o noua surpare de pietre. In conditiile lasarii intunericului si a cetii, operatiunea ar fi pus in pericol viata membrilor echipajelor de intereventie. Deplasat la fata locului, prefectul Sandu Bombonel Pocol a decis ca lucrarile de dislocare sa continue la primele ore ale diminetii de duminica.

Pentru prevenire producerii de accidente rutiere, locul a ramas semnalizat cu indicatoare rutiere, iar traficul rutier in zona a fost dirijat de catre echipaje ale serviciului politiei rutiere.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2