Drumul expres Baia Mare – Satu Mare, un alt proiect important pentru Maramureș. Când ar putea începe lucrările

Reclame home 1
Reclame home 1

Drumul expres Baia Mare – Satu Mare este un alt proiect important pentru județul Maramureș, la care Consiliul Județean derulează procedurile necesare pentru realizarea proiectului.

Anul acesta se dorește finalizarea studiilor de fezabilitate, urmând ca lucrările să demareze, cel mai probabil, în 2023.

„Lucrăm la drumul expres Baia Mare – Satu Mare, unde suntem la faza de studii de fezabilitate. Este un proiect complex, de 55 de kilometri de drum expres, care va lega Baia Mare de Satu Mare, Baia Mare de vestul Europei și care este foarte așteptat de maramureșeni, de băimăreni, de sătmăreni, de toată regiunea, pentru că este un proiect care va avea un impact major.

Anul acesta ne-am propus să finalizăm studiile de fezabilitate, iar anul viitor să demarăm procedurile pentru achiziția publică pentru execuția lucrărilor și pentru proiectarea lucrărilor”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Valoarea proiectului se ridică la suma de 308,3 milioane de euro, urmând ca finanțarea să fie asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Proiectul vizează construcția a 55,5 kilometri de drum nou și va fi realizat prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Expres Maramureș – Satu Mare.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2