DSVSA Maramureș, conferință în Ungaria în cadrul unui proiect transfrontalier (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș se vor afla la sfârșitul acestei săptămâni în Ungaria, la o conferință din cadrul unui proiect transfrontalier.

Este vorba despre un proiect care are ca și scop biosecuritatea în zona Transkarpatia, dat fiind faptul că implicate mai sunt și instituții similare din Ungaria, Slovacia, Ucraina.

”Acest proiect transfrontalier a debutat începând cu anul trecut, la jumătatea anului, în luna iulie. Avem aproape un an de zile de parteneriat împreună cu Ungaria, Slovacia, Ucraina în ceea ce privește evoluția anumitor boli cu difuzabilitate majoră în zona granițelor comune.

Am avut plăcerea de a participa atât în Ucraina, înainte de debutul războiului, cât și în Ungaria, la câteva întâlniri prin care specialiști au expus situația actuală a evoluției acestor boli.

În această săptămână, vineri, vom fi din nou prezenți în Ungaria la o conferință în care ne vom întâlni cu toate părțile pentru a discuta și a face un bilanț la un an de proiect”, a spus Vasile Pop, directorul executiv adjunct al DSVSA Maramureș.

Datorită acestui proiect, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș a intrat în posesia unui aparat PCR performant.

Vlad HERMAN

Video: Călin OȘAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2