Duminica Floriilor. Preot băimărean: ”Astăzi este sărbătoarea intrării triumfătoare a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim” (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Preotul Lazăr Marius-Alexandru de la Parohia ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Baia Mare afirmă că Mântuitorul Iisus Hristos a intrat ca Împărat al cerurilor în Ierusalim nu ca să ne facă viața pământească mai frumoasă și mai bună, ci să ne facă viața veșnică bună.

”Astăzi este sărbătoarea intrării triumfătoare a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim, înainte de Patima Sa, de Răstingirea Sa și apoi Învierea Sa, cea pe care o așteptăm și pe care, iată, am pregătit-o prin zilele de post, care au trecut, pentru că astăzi se încheie, de fapt, Postul Sfintelor Paști, postul normal, acela obișnuit, prin care ne pregătim pentru o mare sărbătoare, dar nu se încheie perioada de pregătire a noastră, pentru că trecem într-un alt nivel, de înduhovnicire mult mai adânc în săptămâna care urmează, Săptămâna Patimilor.

O săptămână la fel cu post, dar și cu mult ajun și cu și mai multă renunțare, ca să fim și noi cu cu Mântuitorul, Cel Care va fi prins, biciuit, bătut, pălmuit, scuipat și lacrimile noastre din această perioadă vor fi alături de lacrimile Lui dumnezeiești.

El intră ca Împărat al cerurilor, acum intră în Ierusalim nu ca să ne facă nouă viața aceasta mai frumoasă și mai bună, ci să ne facă viața veșnică bună. Înțelegem acest lucru altfel acum prin puterea Duhului Sfânt, Cel Care, iată, ne-a luminat și a limpezit gândirea noastră”, a spus preotul Lazăr Marius-Alexandru.

Ascultați întreg cuvântul în video de mai jos.

Vlad HERMAN

Video: Călin OȘAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole