Dupa 6 luni de executie…. 1% realizat din proiectul Drumul Nordului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Problemele din infrastructura rutiera judeteana nu au fost rezolvate de nicio administratie, indiferent de culoarea politica. S-a vorbit mult, dar, cand tragem linie, ajungem la concluzia ca nu s-a realizat mai nimic.

Gabriel Zetea, azi presedinte al Consiliului Judetean, este in functie administrativa de 8 ani. In aceasta perioada au fost reabilitati, prin proiecte incepute sub domnia sa, doar 20 de km de drum. 6 Km au fost inaugurati in 16 noiembrie 2018, pe DJ 171 care face legatura intre Suciu de Sus si judetul Bistrita. In aceeasi zi, judetul vecin inaugura 40 de km de drum. Alti 14,3 km, reprezentand lotul 2 din reabilitarea DJ 182B Coas – Remeti pe Somes, au fost inaugurati in decembrie anul trecut. Sunt cifrele sarace extrase din povestea de 200 de km de drum judetean care urma a fi reabilitat intr-un mandat, cu care ne ameninta dl Zetea inca din 2014.

Anul electoral 2020 va marca deschiderea unor santiere, pentru ca trebuie niste voturi. Se vor „planta” niste utilaje pe Valea Izei, pe Valea Ruscovei, pe Drumul Nordului, pentru castig electoral. O administratie competenta si preocupata ar fi deschis toate aceste santiere de mult timp, de fapt…LA timp. Termenul de incepere al executiei lucrarilor, pe toate cele trei tronsoane, este depasit. De exemplu, lucrarile pe Drumul Nordului trebuiau sa inceapa la 1 septembrie anul trecut. Dupa 160 de zile s-au frezat 3 km de imbracaminte asfaltica si s-au facut lucrari de sapatura si umplutura cu balast in casete de largire pe 1,2 km.

„A expirat mai bine de 25% din termenul contractual de executie pe Drumul Nordului si vorbim de lucrari efectuate intr-un procent de sub 1%. Este imaginea care defineste cu exactitate 8 ani de guvernare judeteana sub PSD. Acest proiect este pe fonduri europene. Orice iesire din termen poate atrage sanctiuni, iar judetul sa fie obligat sa suporte corectii financiare. Am pierdut bani pe investitia de la drumul Baia Sprie – Barsana, am pierdut milioane de euro pentru modernizarea aeroportului… Sunt convins ca maramuresenii nu-si mai doresc o astfel de administratie”, a spus deputatul USR, Vlad Emanuel Durus.

Valoarea proiectului de reabilitare a Drumului Nordului este de 51,26 milioane de euro, din care 49 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile. De aceste sume urmeaza a fi reabilitati 72,76 km de drum.

Biroul de presa, Cabinet parlamentar Deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2