Dupa focarul de gripa aviara confirmat la Seini, deputatul Durus cere masuri de preventie: „Trebuie sa avem institutii cu politici preventive”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Maramuresul este primul judet din tara in care se inregistreaza un focar de gripa aviara, dupa o perioada buna de timp in care virusul nu a mai fost identificat pe teritoriul tarii noastre. Peste 18.000 de pasari au fost ucise in ferma in care s-a descoperit virusul. In vestul Europei se vorbeste de mai multe focare de boala, ceea ce ar trebui sa puna autoritatile romane in garda.

Deputatul USR, Vlad Emanuel Durus, vicepresedintele Camerei Deputatilor, a transmis, la cateva ore dupa confirmarea virusului in ferma de la Seini, o adresa catre Ministerul Agriculturii prin care ii cere ministrului Adrian Oros sa raspunda care sunt masurile luate in zona de granita si in interiorul tarii pentru a reduce riscul de contaminare si daca s-a evaluat pericolul reprezentat de focarele de gripa aviara din celelalte tari asupra Romaniei.

„Trebuie sa avem date foarte clare privind potentialul impact reprezentat de focarele de gripa aviara din alte tari asupra fermierilor nostri, dublate de masuri privind reducerea riscurilor ca virusul sa patrunda in Romania. Nu vrem sa asistam la milioane de pasari sacrificate si arse doar pentru ca am avut o reactie tarzie. Am trait cu totii frustrarea provocata de neputinta guvernarii PSD de a tine sub control pesta porcina. Peste o jumatate de milion de porci au fost sacrificati si incinerati. Aproape a fost pusa la pamant o industrie. Nu avem voie sa ajungem in aceeasi situatie. Institutiile statului trebuie sa arate ca sunt preventive, nu reactive”.

Biroul de presa, Cabinet parlamentar Deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2