Elon Musk va plăti anul acesta impozite de peste 11 miliarde de dolari

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a scris pe Twitter că anul acesta va plăti impozite de peste 11 miliarde de dolari, transmite Reuters, informează AGERPRES.

Săptămâna trecută, Elizabeth Warren, senator american din partea Partidului Democrat, a scris pe Twitter că Musk ar trebui să plătească taxe şi să înceteze „să se considere mai presus de toţi ceilalţi”, după ce revista Time l-a desemnat pe Elon Musk ”Persoana anului 2021”. Şi publicaţia britanică Financial Times l-a numit pe şeful Tesla ”Persoana anului 2021”, în semn de apreciere pentru munca depusă la transformarea industriei vehiculelor electrice.

Musk a răspuns mesajului spunând că „anul acesta va plăti mai multe impozite decât a plătit vreodată orice american”.

Musk este cel mai bogat om de pe planetă, iar capitalizarea de piaţă a Tesla depăşeşte 1.000 de miliarde de dolari, fiind mai valoroasă decât renumiţii producători Ford Motor şi General Motors împreună.

În ultimele săptămâni, Elon Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de aproape 14 miliarde de dolari, după ce i-a întrebat pe utilizatorii de Twitter dacă ar trebui să îşi diminueze cu 10% participaţia la producătorul american de automobile electrice.

La începutul lunii noiembrie, Musk anunţa că va vinde 10% din participaţia sa dacă utilizatorii Twitter sunt de acord cu această idee. Fondatorul şi directorul general de la Tesla deţinea la acea dată o combinaţie de 244 milioane de acţiuni, fie prin trustul său, fie prin diferite opţiuni cu acţiuni, echivalentul a aproximativ 23% din capitalul Tesla.

Musk este şi fondatorul şi directorul general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, cu o avere estimată de Bloomberg la aproximativ 338 de miliarde de dolari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2