Explozie intr-un apartament de pe str. George Enescu. 38 de persoane evacuate (GALERIE FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

Explozia a fost anuntata la 112 duminica, 12 ianuarie, in jurul orei 10.00. La fata locului a intervenit Detasamentul de Pompieri Baia Mare cu un echipaj de stingere si unul de prim ajutor EPA SMURD.

10 persoane s-au autoevacuate din bloc, iar alte 28 de persoane au fost evacuate de catre personalul care intervine si la aceasta ora (10.51) la fata locului. Astfel, 38 de persoane au fost scoase din imobilul situat pe strada George Enescu, nr. 13, din Baia Mare. De precizat ar fi faptul ca explozia nu a fost urmata de un incendiu si nu exista victime.

La fata locului sunt si angajati de la EON Gaz, de la IPJ Maramures care fac cercetari. Conform datelor furnizate de purtatorul de cuvant al CJSU Maramures, ISC face evaluarea structurii de rezistenta, iar in functie de rezultatele obtinute se vor lua masuri.

Informatii si foto furnizate de ISU Maramures si CJSU Maramures.

Revenim cu detalii.

ACTUALIZARE ora 11.27

Conform informatiilor furizate de Oana Demian, purtator de cuvant la EON Gaz, echipele de la compania pe care aceasta o reprezinta nu au voie deocamdata sa intre in apartamentul in care s-a produs explozia. Contactat telefonic, Dan Buca, de la Prefectura Maramures a relatat ca in locuinta se fac cercetari de catre ISC si ca doar dupa finalizarea acestora se va putea intra.

La fata locului va ajunge si prefectul de Maramures, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures.

Presedintele Comitetului Local pentru Situatii de Urgente Baia Mare a relatat pentru ZiarMM.ro ca pentru cei care nu vor avea, in perioada urmatoare, unde sa se adaposteasca se vor cauta solutii in acest sens.

ACTUALIZARE ora 12.00

Surse demne de incredere au relatat pentru ziarul nostru ca explozia ar fi survenit in urma unor acumulari si scurgeri de gaze care s-au produs in incinta imobilului.

Explozia s-a produs in partea din spatele blocului si a fost resimtita si in partea opusa, dinspre strada. Suflul exploziei a afectat si aparatamentul de vis-a-vis, in mare masura, dar si alte apartamente de pe palier. In total ar fi vorba de 4 locuinte distruse, in diferite proportii, spun sursele ZiarMM.ro.

ACTUALIZARE ora 15.35

In urma primelor verificari efectuate de Delgaz Grid, explozia s-a produs din cauza scurgerilor de gaze de la aragaz.

„In urma solicitarii dvs. Delgaz Grid va pune la dispozitie urmatoarele informatii:

In cursul acestei dimineti, dispeceratul Delgaz Grid a fost anuntat in legatura cu producerea unei explozii la un imobil din municipiul Baia Mare, situat pe strada George Enescu, nr.13. Echipele companiei noastre s-au deplasat de urgenta la fata locului si au luat primele masuri de siguranta sistand alimentarea cu gaz a imobilului la care a avut loc explozia. In urma verificarilor efectuate pe conducta stradala de distributie nu s-au depistat scurgeri de gaz. Potrivit primelor cercetari efectuate la fata locului, explozia a avut loc cel mai probabil din cauza scurgerilor de gaz de la aragaz.”

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole