(Foto)Sase cetateni romani de pe vasul “Diamond Princess”, repatriati sambata, cu o aeronava speciala a MApN

PNL

Sase cetateni romani de pe vasul “Diamond Princess” au fost repatriati, sambata dimineata, cu o aeronava speciala a Ministerului Apararii Nationale, care a aterizat la baza aeriana 90 din Bucuresti, scrie Agerpres.

Seful DSU, Raed Arafat, a declarat, la postul Digi 24, ca toti cei sase vor intra in carantina pentru doua saptamani “intr-un loc sigur” si vor fi dusi la spital in caz ca apar simptome de boala. De asemenea, el a mai precizat ca ei vor fi din nou testati pentru infectia cu COVID-19 (coronavirus) la finalul perioadei de carantina, inainte de a fi lasati sa mearga acasa. Toti cei sase cetateni romani de pe vasul de croaziera care si-au exprimat dorinta de a reveni in tara au fost imbarcati la bordul aeronavei puse la dispozitie, in cadrul mecanismului european de protectie civila, de catre guvernul italian. Anterior imbarcarii, acestia au fost testati de catre echipa medicala mobila, rezultatele testarilor fiind negative pentru infectia cu COVID-19 (coronavirus).

Cei sase au aterizat in cursul noptii trecute la Berlin, cu zboruri de evacuare medicala desfasurate in cadrul Mecanismului de Protectie Civila al Uniunii Europene. De la Berlin au fost preluati de catre aeronava de tip C-27J Spartan pusa la dispozitie de catre Ministerul Apararii Nationale.
Potrivit unui comunicat MAPN publicat sambata dimineata, aeronava, configurata pentru misiuni de evacuare medicala si avand instalata o camera speciala de izolare, a fost operata de un echipaj condus de locotenent-comandorul Romeo Garz si a avut la bord o echipa medicala apartinand SMURD Bucuresti. Transportul a fost realizat cu respectarea intocmai a masurilor pentru protectia personalului si a tehnicii, obligatorii in astfel de situatii.

Cu privire la cei doi cetateni romani de pe vasul respectiv infectati cu COVID-19, MAE a informat, vineri, ca acestia sunt in continuare spitalizati in Japonia, iar starea acestora de sanatate este buna.

Ambasada Romaniei la Tokyo este in legatura cu cei doi cetateni romani spitalizati, cat si cu ceilalti noua cetateni romani, membri ai echipajului, care au decis sa ramana pe vasul de croaziera, se mai preciza in informarea MAE.

Sursa foto: MApN-FB

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1