septembrie 28, 2021

Germania va permite operatorilor de telefonie să trimită mesaje de alertă

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Germania va permite operatorilor de telefonie mobilă să trimită mesaje text de avertizare în anumite regiuni geografice, o tehnologie care există de mai multe decenii dar care în Germania a fost restricţionată pentru protejarea vieţii private, transmite Reuters, informează AGERPRES.

Guvernul de la Berlin este în prezent presat să permită această tehnologie, după inundaţiile catastrofale de săptămâna trecută care au provocat decesul a cel puţin 180 de persoane. Unele voci susţin că mesajele de alertă ar fi crescut şansele ca oamenii să ajungă la timp într-o zonă de siguranţă.

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a declarat pentru postul public de televiziune ARD că a emis ordinul pentru introducerea sistemului care va permite trimiterea de mesaje de avertizare către toate telefoanele mobile conectate la o antenă dintr-o zonă.

“Avertizările către populaţie trebuie să ajungă pe toate canalele”, a spus Horst Seehofer, adăugând însă că scurtele mesaje text se vor adăuga actualului sistem de avertizare în situaţii de urgenţă care există în Germania, care include sirene, o aplicaţie pe smartphone denumită NINA şi radioul. “Dacă eşti trezit în timpul nopţii trebuie să ştii imediat ce s-a întâmplat şi ce ai de făcut”, a spus ministrul de Interne.

Germania are unele din cele mai stricte legi din lume în materie de protejarea vieţii private, ca urmare a sensibilităţii care există în societate când vine vorba de supravegherea populaţiei într-o ţară care în secolul 20 a trecut prin două regimuri totalitare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2