Gripa aviara in Maramures: Peste 7.500 pasari eutanasiate la Seini

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures s-a reunit in sedinta extraordinara in care s-a analizat situatia evolutiei influentei aviare la societatea comerciala din localitatea Seini si au fost propuse masuri de preventie pentru combaterea virusului gripei aviare.

”Focarul a fost izolat, gestionam situatia. Populatia nu trebuie sa se ingrijoreze pentru ca autoritatile au intervenit conform prevederilor legislatiei europene si manualului operational, dar si monitorizeaza zilnic evolutia bolii in ferma.

Pentru a preveni extinderea virusului gripei aviare am stabilit sa luam masuri restrictive in zona focarului pentru a proteja fermierii. Platforma zootehnica de la Seini va fi securizata si vor fi instituite doua filtre permanente ( la calea de acces din E58 spre ferme, respectiv din E58 spre strazile si drumurile secundare din zona focarului). Se vor limita si cunoaste cu exactitate persoanele care intra in ferme. Aceste filtre vor fi realizate cu sprijinul politistilor, jandarmilor si politistilor locali” , a spus prefectul Nicolae-Silviu Ungur

In focar au fost eutanasiate peste 7.500 pasari. A fost adus un incinerator mobil, iar procesul de incinerare a acestora va continua pana in data de 19 ianuarie, a precizat dr. Nicu Chis de la DSVSA Maramures.

Seful Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, comisar sef de politie Liviu-Constantin Grozavu a precizat ca, in zona de protectie stabilita, se realizeaza controale in traficul rutier si sunt supravegheate transporturile de pasari, oua si furaje.

Materialele necesare pentru asigurarea functionarii activitatii de dezinfectie si dezinsectie vor fi asigurate de catre autoritatile locale ale orasului Seini. Virusul H5N8 nu afecteaza sanatatea oamenilor si rugam populatia sa respecte masurile de profilaxie recomandate de catre medici si personalul medical din centrele de permanenta, mai precizeaza reprezentantii Comitetul uiJudetean pentru Situatii de Urgenta Maramures

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1