IARNĂ – Prefectul Rudolf Stauder spune că nu vor fi probleme în județ. Polițiștii încep verificările

Reclame home 1
Reclame home 1

Sezonul rece se apropie cu pași repezi. Șoferii trebuie să își echipeze mașinile cu anvelope specifice sezonului în care ne aflăm, iar autoritățile trebuie să își facă treaba, adică să se asigure că nu vom avea drumuri înzăpezite și mai ales, să nu ne ia iarna prin surprindere.

Prefectul Rudolf Stauder, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, a convocat o întâlnire de lucru cu factorii responsabili pe tematica măsurilor specifice de prevenire și intervenție pe perioada sezonului rece. Acesta spune că sunt contracte încheiate și asigurate stocurile de material antiderapant pentru deszăpezirea sectoarelor de drumuri naționale și județene, respectiv utilajele de intervenție.

”Am solicitat, față de anul trecut, o mai bună organizare și implicare a administratorilor/operatorilor economici în ceea ce privește menținerea stării de practicabilitate a sectoarelor de drumuri publice din pasurile montane, dar și din zonele de deal cunoscute cu probleme pe perioada de iarnă. Vom întreprinde demersurile necesare pentru prezența permanentă a două remorchere în Pasul Gutâi, respectiv în Pasul Prislop. Prin ordin de prefect a fost constituită o comisie care va verifica în bazele de deszăpezire din județ existența stocurilor de material antiderapant și a utilajelor de intervenție, în conformitate cu prevederile din contractele de deszăpezire încheiate”, a declarat prefectul de Maramureș.

Serviciul Poliției Rutiere Maramureș a anunțat că va verifica în trafic echiparea corespunzătoare a vehiculelor care circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 5/2011.

Tot legat de sezonul rece, autoritățile vor monitoriza permanent cursurile de apă și construcțiile hidrotehnice cu rol de apărare a inundațiilor în scopul prevenirii formării podurilor de gheață și a zăpoarelor.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole