IDEI NOI ÎN BAIA MARE- Circulația auto interzisă în weekend pentru a face loc bicicletelor

Reclame home 1
Reclame home 1

În debutul ședinței de Consiliu Local din data de 23 septembrie au fost rostite o serie de lucruri. În primul rând s-a spus clar că municiăiul Baia Mare dorește să iasă din ADI Deșeuri, asta pentru că, potrivit celor din Primăria Baia Mare, municipiul nu este altceva decât o „vacă bună de muls” de către unii și nimic mai mult. Apoi, băimărenii au aflat că li se pregătește ceva pentru primăvara anului viitor. Anumite străzi din municipiu ar putea fi închise circulației auto în weekenduri pentru ca iubitorii de biciclete să se poată desfășura în voie.

„Vom lansa programul pentru societățile comerciale și inițiativele private pentru programele de închiriere triciclete/biciclete după un regulament foarte clar pe care îl vom stabili cu comisia de circulația, respectiv cu o comisie distinctă a Consiliului Local. Pe perioada lunii octombrie, sâmbăta și duminica, vom stabili traseele, respectiv harta străzilor care vor fi integral închise circulației auto, strict în zilele de sâmbătă și duminică. Vom avea o dezbatere cu agenții economici care funcționează pe aceste străzi pentru a le da posibilitatea să își extindă activitatea în zona pietonală. Vom face acest exercițiu pentru a putea să evaluăm modul în care vom putea din 15 aprilie 2022 și până în 1 noiembrie 2022 să organizăm acest tip de pietonizare pe raza municipiului de Baia Mare”, a anunțat conducerea Primăriei Baia Mare.

Ar mai fi de spus faptul că bicicliștii nu au mai primit din administrației locale de câțiva ani niște piste de biciclete noi, ci doar acelea cu linii galbene pe care le știe toată lumea. Acelea de pe vremea când în primărie se afla și Vasile Barbul, de exemplu. Și de atunci nimic nou din acest punct de vedere.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. mo

    Foartte demonstrativa poza cu ceea ce inseamna in conceptia taranoilor din primarie o pista de biciclete. Taranoii s-au ajuns, au masini, fac parte din „societatea moderna superioara”, n-au ei timp de prostii cu biciclete, alea-s pentru copii… E mare snobismul si hotia!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole