ÎN BAIA MARE – Din ianuarie 2023 se schimbă frecvența de colectare a deșeurilor în zona de blocuri

Reclame home 1
Reclame home 1
Luna ianuarie aduce o serie de modificări în privința colectării deșeurilor din zona de blocuri a municipiului reședință de județ. Potrivit ADI Deșeuri, frecvența de colectare a deșeurilor reziduale de la zona de blocuri a municipiului Baia Mare a fost modificată, iar în urma acceptului dat de către Primăria Baia Mare, AGA a ADIGIDM a hotărât ca recipienții de deșeu menajer să fie goliți o dată/zi, începând din 1 ianuarie 2023. Până acum, deșeul rezidual era colectat de două ori/zi.
„Conducerea executivă a ADIGIDM a insistat pentru reducerea frecvenței de colectare, raportat la cantitatea de deșeu ridicată. Media de deșeu ridicată la o colectare dintr-un recipient de 1100 litri este de aproximativ 40 de kg. Într-un astfel de container cantitatea de deșeu ar trebui să fie de minimum 300 de kg. Măsura ar trebui să responsabilizeze cetățenii din zona de blocuri ca să separe deșeurile reciclabile din deșeul rezidual și să le depoziteze doar în igloo-urile dedicate fiecărei fracții reciclabile. În caz contrar există riscul ca recipienții să fie supra plini.
Modificarea frecvenței are impact în costurile de operare. Numărul de km parcurși vor scădea cu aproximativ 50.000 de km/an. De asemenea, se reduc cheltuielile de personal și cele materiale. În baza scăderii cheltuielilor de operare s-a solicitat operatorului modificarea tarifelor pentru colectarea deșeului rezidual”, arată ADI Deșeuri Maramureș.
FOTO ADI Deseuri Maramureș/facebook
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. David Elisabeta

    Pe strada Petru Rares nu se ridica de 2 /zi peturile din acele containere. In fiecare zi e plin pe langa de peturi si alte articole de plastic. Nici macar nu exista container pentru hartie…si asta de foarte mult timp.Mizeria este de multe ori de nedescris,mai ales daca este si vant…toata mizeria se depune in fata scarilor. Desi am incercat sa punem gardulete sa oprim cumva mizeria cand este vant nu este eficient. Romii din ora-n ora trec pe la containere si scot mizeria care este pus corespunzator, pe cat se poate…dar politia locala odata nu am vazut sa fie prin zona si sa-i atentioneze macar…
    Avem un oras foarte murdar dar cu pretentii din partea celor care ar trebui sa gestioneze aceasta problema!! Eu personal sunt foarte nemultumita!!!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole