INEDIT – Doi primari din Maramureș joacă finala europeană la fotbal în Slovacia

Fotbalul este sportul care a atras pe toată lumea. Însă sunt puțini primarii din Maramureș care și practică acest sort la nivel înalt. Și totuși Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana și Călin Ovidiu Petrică, primarul din Remetea Chioarului fac parte din naționala primarilor la fotbal și vor reprezenta România în finala Cupei Europene. Partida se joacă azi, de la ora 16.00, în Slovacia. Teodor Ștefanca joacă pe post de mijlocaș central și Călin Ovidiu Petrică pe post de apărător.

Naționala primarilor la fotbal s-a înființat în anul 2018 în România, cei doi primari-jucători fiind selecționați în urma unor probe specifice pentru a face parte din echipă. Anul 2022 este primul an în care România s-a înscris cu echipa națională a primarilor la Cupa Europeană de fotbal, iar rezultatele obținute în aceste zile au fost spectaculoase.

În grupe, România a învins Germania cu 4-0 și Croația cu 13-4, au urmat sferturile de finală, unde naționala primarilor din care fac parte și cei doi primari din Maramureș a învins cu scorul de 11-0 echipa gazdă Slovacia 2. Semifinala a fost jucată cu Cehia, primarii din Romania reușind să se impună cu scorul de 7 la 5. În finala de azi Romania va întalni Slovacia 1.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu