Investitorii străini au retras 36 de miliarde de dolari din Rusia după ce şi-au vândut afacerile

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Investitorii străini care au plecat din Rusia după ce şi-au vândut afacerile din această ţară, în perioada cuprinsă între luna martie 2022 şi luna martie 2023, au retras aproximativ 36 de miliarde de dolari din Rusia, a anunţat luni agenţia de presă RIA citând datele Băncii Centrale a Rusiei, transmite Reuters, informează AGERPRES.

Zeci de companii de talie mondială fie au plecat, fie şi-au redus operaţiunile din Rusia, ca răspuns la invazia declanşată de Moscova în Ucraina, în luna februarie 2022.

Săptămâna trecută, Banca Centrală a Rusiei a minimizat impactul plecării companiilor străine, precizând că aproximativ 200 de contracte de vânzare au fost finalizate în perioada cuprinsă între luna martie 2022 şi luna martie 2023 şi doar 20% au implicat mari vânzări de active, respectiv cele care au depăşit suma de 100 de milioane de dolari.

„Plecând de la ipoteza regulii lui Pareto 80/20 în legătură cu mărimea activelor, putem estima valoarea capitalului retras de investitorii străini din Rusia la 36 de miliarde de dolari”, a spus Maxim Osadchiy, directorul de analiză al băncii BKF Bank.

Autorităţile de la Mscova denumesc acţiunile din Ucraina drept o operaţiune militară special”, în timp ce Kievul şi aliaţii occidentali o cataloghează drept o agresiune neprovocată pentru acapararea de teritorii.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole